Workshop : Hoe procesregie kan helpen bij casusregie 14 december 2021

Workshop gehouden door:

Deze workshop wordt gegeven door Nicoline den Ouden. Nicoline heeft haar oorsprong in de jeugdbescherming en binnen de jeugdzorgketen verschillende functies bekleed. Stapsgewijs verschoof de focus van het ondersteunen van gezinnen en kinderen naar het ondersteunen van organisaties en processen. Nicoline combineert tijdens de training kennis en ervaringen vanuit de hulpverlening, leidinggeven aan verandering en morele oordeelsvorming.

 

Inhoud workshop:

Samen kom je verder dan alleen, dat is een motto wat iedereen kent. En toch kan je als casusregisseur verstrikt raken in de vele wetten, regels en protocollen en je behoorlijk alleen voelen. En, wat nog erger is, het lukt niet om je ideeën en plannen rondom een cliënt uitgevoerd te krijgen. Het voeren van procesregie kan hierbij helpen. Procesregie gaat over het initiatief nemen om partijen te zoeken die mee willen doen omdat zij nodig zijn voor de realisatie van jouw plan.

Omdat elke betrokken partij een eigen belang heeft, dat soms ook conflicteert met die van anderen, moet gezocht worden naar de meerwaarde die een mogelijke samenwerking voor eenieder op kan leveren. Dit alles natuurlijk in het belang van jouw cliënt.

Om dit voor elkaar te krijgen is het handig om een proces in te richten en hier regie op te voeren.

Tijdens deze workshop staan we in 1 ½ uur stil bij de uitgangspunten van procesregie, wat het je oplevert tijdens het voeren van casusregie en kijken we aan de hand van de 7 eigenschappen van effectief leiding geven van Covey naar procesregie. 

 

Leerdoel:
Je vergroot je kennis over procesregie;

Je krijgt tips, tricks en instrumenten die helpen bij procesregie;

Je gaat procesregie als toegevoegde waarde bij casusregie zien;

Je bent na de training die professional die weet wat de waarde is van procesregie, de weet wat de basisbeginselen zijn en hoe je dit integreert in je werkzaamheden.

 

Voor wie  

De scholing is bedoeld voor jeugd- en gezinsprofessionals met HBO niveau.  

 

Planning: 

De workshop duurt 1,5 uur


(Accreditatie is aangevraagd)

 

Inschrijven

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Klik dan op de inschrijfknop.

Inschrijven

Datum:
14 december 2021

Tijdstip:
15.00-16.30

Spreker:
Nicoline den Ouden

max. aantal deelnemers:
35