Symposium Samen Sterker in de Jeugdzorg

Op 11 maart 2022 organiseert de Flevo Academie Jeugd het 5e Flevolandse jeugdzorgsymposium.
Iedereen die werkzaam is in of te maken heeft met de jeugdzorg is van harte uitgenodigd om deel te nemen. 

Aanmelden jeugdzorgmedewerkers

Ben je jeugdzorgmedewerker en wil je met deelname aan het symposium ook graag accreditatiepunten halen, meld je dan aan via het inschrijfblok aan de rechter kant op deze pagina (inloggen vereist).

Aanmelden niet-jeugdzorgmedewerkers

Ben je geen jeugdzorgmedewerker en hoef je geen accreditatiepunten te halen, maar wil je je wel graag inschrijven voor het symposium, klik dan hier

Centraal tijdens het symposium staat het thema ‘Samen sterker in de jeugdzorg’. De Flevolandse gemeenten en jeugdhulpaanbieders hebben gezamenlijk uitgesproken dat jeugdhulp samen en dichtbij georganiseerd moet worden. Jeugdhulp moet passen bij het gewone leven en moet eenvoudig en toegankelijk zijn. Om dat te bereiken hebben we elkaar nodig en zullen we meer samen moeten optrekken: gemeenten onderling, lokale toegangen jeugdzorg, jeugdigen en ouders, jeugdhulpaanbieders, het expertisenetwerk en waar nodig ook andere domeinen. Samen staan we sterker en komen we verder!

Tijdens het symposium willen we hierin een aantal concrete stappen gaan zetten.

Ondanks dat we heel graag elkaar live willen ontmoeten, lijkt het erop dat corona ons dwingt om het symposium online te organiseren. Maar ondanks dat willen we er een dynamisch en interactief programma van maken, waarin jongeren en hun ouders, jeugdzorgmedewerkers, wethouders, verschillende kritische geesten en ‘andersdenkers’ een rol spelen. Het wordt een afwisseling van film, gesprek en concreet met elkaar aan de slag.

Denk en doe jij ook mee de 11de maart? Geef je op en zet de datum alvast in je agenda!

Nb. Net als vorig jaar wordt accreditatie voor het symposium aangevraagd. 
Inschrijven

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Klik dan op de inschrijfknop.

Inschrijven

Datum:
11 maart 2022

Tijdstip:
9.00-16.00 uur met aansluitend een netwerkborrel

Spreker:
n.t.b.

locatie:
Agorabaan 12, 8224 BZ Lelystad, Nederland